szántóföldek

Szántóföldi növénytermesztés

Hazánkban a szántóföldek teszik ki a művelés alá bevont területek több, mint 80%-át. A klasszikus szántóföldi növények kukorica, búza, napraforgó és repce termesztése folyik a legnagyobb területeken. Mára már elterjedtnek tekinthetők a precizíós, elsősorban GPS és RTK megoldások a nagyüzemi kölrülmények között. A klíma változása, a talaj tartalékaianak kimerülése, a hatóanyagok folyamatos kivonása, az új kártevők megjelenése egyre inkább a kertészeti technológiákbban már jól ismert, a talaj, a növény, kórokozók és a kártevők megfigyelésére alapuló integrált növénytermesztést követeli meg.

Az AgroSense rendszer szántóföldre kifejlesztett eszközei naponta kommunikálnak, de nagy felbontásban mérik a növények környezetének jellemzőit. A talajhőmérséklet mérése segítséget az optimális vetési idő meghatározásához, a kummulált hőösszeg számítások pedig a talajban fejlődő vagy áttelelő rovarok aktivitását jelezhetik előre. A léghőmérséklet, páratartalom és levélnedvesség adatok a növények gombás megbetegedéseinek kockázatára hívják fel a figyelmet, így lehetőség nyílik az optimális időben és mennyiségben történő hatóanyag kijuttatásra. A levélfelület-nedvesség a betakarítási időszakban a reggeli harmat vagy csapadék felszáradását mutathatja meg, azaz nem kell a tábla szélén várni a a gépeknek.

A talajnedvesség adatokból következtetni lehet arra, hogy a munkagépek számár járható-e a tábla. A szélsebesség mérése pedig segít eldönteni, hogy lehet-e permetezni az adott területen.

Nézze meg a VisibleFarm megoldást is!

    Az AgroSense rendszer szolgáltatásai a szántóföldi növénytermesztésben:

  • Talajnedvesség
  • Levegő hő és relatív páratartalom
  • Levélnedvesség, kalásznedvesség
  • Szélirány, szélsebesség
  • Hőösszegek (talaj és levegő)
  • Növényvédelmi előrejelzések

Webáruházunk

Elérhetőség

Sys-Control Informatikai Kft.

E-mail: info@agrosense.com

H-8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 3/B

Kövess minket a facebookon!